Achtergrond lasergame huren

Wat is lasergamen? In 3 punten uitgelegd

Lasergamen kun je in enkele woorden beschrijven: actie, spanning, avontuur, realistisch, strijdlust, teamwork en strategisch. Zegt dat je al wat? Waarschijnlijk wel iets, maar nog niet genoeg. Tenzij je al weet wat lasergamen is en/of het vaker gespeeld hebt. Voordat je een lasergame uitje of feestje organiseert is het handig om te weten hoe het werkt, welke vaardigheden daarvoor nodig zijn en hoe de laserguns werken. Dit leggen we je hier allemaal uit. Daarnaast geven we je aan het einde gratis een uniek advies met lasergamen tips, speciaal voor jou. Lees daarom gauw verder.

Lasergamen richten en schieten

Wat is lasergamen?

Bij lasergamen krijgt elke speler een lasergun in de kleur blauw of rood met eventueel een lintje en een vest. Er kan in twee tot vier teams tegen elkaar gespeeld worden, maar ook individueel. Dat is afhankelijk van het type spel, straks daarover meer. Het team of de speler die de meeste punten behaald heeft gewonnen. Dit kan door zo veel mogelijk tegenstanders te raken en zelf zo min mogelijk geraakt te worden door onder andere te schuilen, teamwork en een strategie. Er kan ook zonder punten gespeeld worden, de speler die overblijft of het team met de meest overgebleven spelers, wint dan. Bij een puntentelling, zal een spelleider aanwezig moeten zijn die de punten bijhoudt en levens reset.

Je zult een tegenstander moeten raken op zijn of haar lasergun of geweer. Als je vesten huurt, zul je tegenstanders moeten raken op de buik of rug. De vesten en guns bevatten 4 levensbalken met elk 3 levens, de targets hebben 5 levens. Om de motivatie van de spelers hoog te houden kun je het beste korte rondes van 10 tot 15 minuten aanhouden en teams afwisselen. Voor lasergamen heb je geen speciale vaardigheden nodig, maar de volgende punten zijn wel handig om jezelf of als team naar de overwinning te leiden.

 • Teamwork

 • Snel beslissingen nemen

 • Behendigheid en een bepaalde tactiek hebben

 • Strategisch inzicht

 • Goede hand-oog coördinatie om te richten en schieten

 • Creatief denken om de rest slim af te zijn

 • Vaker spelen en leren van teamgenoten of tegenstanders

 • Profiteren van elkaars kwaliteiten

Kijk vooral naar wat je wel kunt en niet wat je niet kunt of waar je slecht in bent. Alleen zo kun je jouw doel behalen. Gebruik dus bovenstaande tips tijdens lasergamen.

Jongetje met lasergun

Hoe werken de laserguns? 

De lasergun bevat verschillende knoppen. Omdat het wel zo handig is om te weten hoe deze werkt, leggen we jou dit kort uit. We geven nu voornamelijk lasergame tips. Je hebt verschillende knoppen op de lasergun (zie ook de bijgeleverde handleiding). Hiermee zet je de gun aan, selecteer je een teamkleur, munitiesoort en kan je levens herladen met de herlaadknop. Als je niet meer kan herladen, ben je uitgeschakeld. Je kunt dan herladen bij de spelleider door een lasergun met een andere teamkleur erop te richten en de knop "team/activation" ingedrukt te houden. Tegenstanders kunnen echter niet jouw levens aanvullen.

De lasergun is ook voorzien van licht en geluid. Daarmee geeft de lasergun aan in welk team je zit, hoeveel levens je hebt, wanneer je geraakt bent, wanneer de munitie op is en welke munitie ingeschakeld is. Je hebt keuze uit de volgende soorten munities:

 • Lasergun: 6 schoten voor herladen, 2 levens per raak schot

 • Machinegun: 6 schoten voor herladen, 2 levens per raak schot

 • Plasma gun: 1 schot voor herladen, 3 levens per raak schot

 • Single shot: 12 schoten voor herladen, 1 levens per raak schot

Het verschil tussen de eerste twee is dat ze alleen een ander geluid geven, dus een ander effect hebben. Er kunnen maximaal vier teams gemaakt worden: team red, white, blue en green. Het is dan wel handig om teamlinten te gebruiken, zodat je de teams kunt herkennen.

7 unieke tips voor lasergamen

Om lasergamen nog leuker te maken geven we je een aantal tips, ook wel adviezen. Je hoeft er niet wat mee te doen, maar het kan je feestje wel een stuk opvrolijken.

 • Speelse verlichting. Gebruik lasers, blacklights, neonverlichting (banners), lampionnen, discolampen, glow-in-the-dark ballonnen, armbandjes of glowsticks. En wat denk je van een Abraham of Sarah pop voor de jarige of bij een jubileum, met verlichting erachter?

 • Gezellige posters en borden. Hang posters op met ruimteschepen, een Wild Westen huis, aliens, skeletten, vintage borden, wegwijzerborden, waarschuwingen, scoreborden en ga zo maar door. 

 • Geweldige props. Laat je creatieve brein werken. Denk aan nepwapens, helm- en vestensets, obstakels, camouflagenetten, rookmachines, nepplanten en -bomen, pompoenen, nepbloed, schatten, telefoonhokje, opblaasdinosaurus, nepvuur en eventueel decoratie of een lasergame oase op een tv of andere scherm.

 • Tafel- en taartdecoratie. Versier tafels met tafelkleden met een feestelijke print, confetti, kleurrijke servetten, rietjes, bekers,een sweet table, fotobooth, popcorn- en ijsbakjes. En ook taartversieringen, zodat iedereen zelf aan de slag kan gaan.

 • Een lasergame arena bouwen. Bouw jouw ruimte om tot een lasergame arena met kartonnen dozen, opblaasbare obstakels, gekantelde tafels of bierkratten, targets en de hierboven genoemde accessoires.

 • Heerlijke snacks en drankjes. Zorg voor voldoende water en frisdrank, belegde broodjes, koekjes, snoepjes, chips of andere tussendoortjes. En pak bijvoorbeeld ‘s avonds uit met een barbecue, cocktails, friet- en/of ijskraam. Alles is aan jou.

 • Spannende en/of energiegevende muziek. Voor een extra leuke sfeer kun je een afspeellijst met opwindende muziek afspelen. Denk aan elektronische muziek, muziek uit films of een afspeellijst met bepaalde muziek. Hierbij kun je ook een speakerset huren.

Nu je genoeg lasergame tips hebt kun je ook echt aan de slag gaan. Bedenk dus wat je precies wilt en laat je creatieve brein maar los gaan (denk out-of-the-box). Zo kom je tot de tofste ideeën voor een onvergetelijke lasergame party.