Achtergrond lasergame huren

Thuis lasergamen? Ontdek onze set

Lasergamen thuis is misschien nog wel leuker dan op een professionele locatie. Stel je voor: je eigen lasergamehal in de woonkamer, de garage of in je tuin. Klinkt als een episch feestje met de kids of een goede familiedag, niet waar? Bij ons kun je een set voor thuis lasergamen bestellen met alles wat je maar wilt; laserguns, vesten, targets, maar ook verlichting, rookmachines en obstakels om achter te schuilen. Kies dus snel jouw laserguns en stel een set samen!

Lasergame sets voor thuis:

lasergame pistolen met vesten

Lasergame pistolen

Kleine laserpistolen, ook voor de allerkleinsten

4,50 euro per stuk
Lasergame geweren met vesten

Lasergame geweren

Lasergame geweren voor alle leeftijden

6 euro per stuk

Een lasergame themafeestje thuis organiseren

Lasergamen voor thuis is hartstikke leuk, maar je zult wel zelf de tuin, het grasveld, voetbalveld, parkeerterrein, de woonkamer, schuur, erf of weiland moeten decoreren. Daarom is een lasergame themafeestje voor thuis echt perfect. In het algemeen kun je bij een lasergame set targets, vesten, rookmachines, discolampen, camouflagenetten en bunkers bijbestellen. Zo verhoog je de spanning, uitdaging en kun je meerdere spelvormen spelen. Maar wat denk je ervan om zelf schmink, bunkers, glow-in-the-dark bandjes en sticks, uitnodigingen en diploma’s te regelen? Zo kun je de deelnemers in de juiste sfeer en stemming krijgen en de motivatie verhogen.

Zo kun je bijvoorbeeld eigen bunkers gebruiken, denk aan hooibalen, gestapelde autobanden, bierkratten, gekantelde tafels, pallets, gymattributen en bomen. Bij het klaarzetten van alles kun je eventueel hulp van andere mensen vragen. Daarnaast kun je de certificaten voor elke speler en uitnodigingen in een bepaald thema maken. Denk aan de volgende thema’s voor jouw lasergame feestje thuis.

Lasergame feestje thuis met discolampen
  • Een leger thema, waarbij je schmink regelt, camouflagenetten, legerpetjes en de spelers laat komen in legerkleding of groene kleding. Dit is ideaal voor lasergamen in het bos bij jou thuis.
  • Space Wars, waarbij elke speler zich verkleedt in een astronaut of ander buitenaards wezen. Je versiert de locatie met (lichtgevende) sterren, planeten en ruimteschepen. daarnaast zorg je voor discolampen, eventueel targets en een donkere ruimte.
  • Zombie thema, ideaal wanneer je de spelvorm Infected tijdens een lasergame thuis gaat spelen. Hierbij kun je kiezen voor een verlaten gebouw, oude schuur of ruimte met puin en rookmachines. Motiveer daarnaast ook de spelers om zich te verkleden als overlevenden of zombies. En regel nepbloed en zombie schmink.
  • Wild West, waarbij je spelers terug in de tijd laat gaan. Laat ze verkleden als cowboys of sheriffs, geef één persoon een beren- of stierenpak en een vest. De cowboys zullen moeten jagen op de beer of stier, zodra ze hem 12 keer geraakt hebben, valt hij neer. Tover ook jouw lasergamehal thuis om tot een oude westernstad met saloons, houten bordjes, cactussen, vlaggen en een deurposter.
  • Jurassic Park, waarbij je feestartikelen in een dinosaurus thema kunt regelen, zoals bordjes, bekers, taart of cupcakes en groene ballonnen. Daarnaast kun je de lasergame arena thuis oppimpen met nepbomen of planten, speakers met dinosaurus geluiden, camouflagenetten, een verrekijker, opblaasbare dinosaurussen, rookmachines en nep-eieren. En laat de spelers zich als dinosauriërs en avonturiers verkleden die tegen elkaar moeten strijden.
  • Middeleeuws of Koningsdag thema. Wij een koning en koningin aan, zij ontvangen eventueel een speciale uitnodiging en krijgen een kroon op en mantel aan. Ze moeten gezocht en gevangen worden. Daarnaast hebben zij verdedigers die hen beschermen en vlaggen die veroverd moeten worden. Regel een grote mooie stoel, posters, een rode loper en laat de rest in soldatenkleding komen.
  • Piraten thema, waarbij je schatten, nep geld, hoofddoekjes, piraten hoeden, een nep papegaai, skeletten, ankers, wielen, visnetten en ooglapjes regelt. Ideaal ook voor een lasergame feestje thuis aan boord, als je over een schip of boot beschikt. Het kan dan bijvoorbeeld in het ruim (eventueel de luiken dicht) of de woning.
  • Met Pasen kun je iemand een paaspak aan laten doen en gekleurde eieren verstoppen. Dit kan je combineren met een paasbuffet. Daarnaast kun je mandjes uitdelen waarin de spelers de eieren kunnen stoppen die ze veroverd hebben van de paashaas.

Ga je een lasergame huren voor thuis? Dan kun je er ook voor kiezen om ‘s avonds af te sluiten met een karaoke of silent disco afterparty. Zo kun je de attributen hergebruiken.

Betrek iedereen bij het lasergame feestje thuis

Om de motivatie en spanning hoog te houden en ervoor te zorgen dat er niemand buitengesloten wordt, kun je het beste elke speler bij het lasergamen thuis betrekken. Dit kan door in teams te spelen, waarbij de spelers samen moeten werken. Maar ook door toezicht te houden als spelleider en de spelers erop aan te spreken als het niet goed gaat, duidelijke regels vooraf af te spreken en iedereen gelijk te behandelen. Dus geen voorkeur hebben voor spelers. Daarnaast kun je het beste zelf teams maken, omdat vaak de slechtere spelers niet of als laatste gekozen worden. Vooral kinderen laten al snel merken als ze iemand niet in het team willen. Houd daar dus rekening mee bij een lasergame kinderfeestje.

Daarnaast zul je voor elke speler water, eten en drinken moeten regelen en eventueel prijzen voor de winnaars. De spelers kunnen direct het veld verlaten als ze uitgeschakeld zijn, maar je kunt ook met punten werken. Zo voelen spelers zich minder wanhopig als ze aan de kantlijn staan. Of je gaat supporten en laat de spelers die af zijn, mee supporten. Ook is het handig om korte rondes aan te houden, enthousiast te zijn, foto’s en filmpjes van het lasergamen thuis te maken. Daarnaast kun je tijdens de uitleg vragen stellen en vragen naar wensen en ideeën (zoals stemmen op een spelvorm), zodat de aandacht erbij blijft. En naast lasergamen voor thuis kun je kiezen voor paintball, apenkooien en archery tag erbij, zodat er voor iedereen wat wils is.

Ontdek meer over lasergamen voor thuis

Wil je meer weten over lasergamen op je eigen locatie? Ontdek dan alle tips en tricks en doe hiermee inspiratie op voor een locatie in de buurt. Zo weet je zeker dat een potje thuis lasergamen niet tegen kan vallen en je het dus niet voor niets doet. Alle inspanning tijdens het voorbereiden en testen van de lasergame set heeft dan echt toegevoegde waarde, ook voor de spelers. Zeker als je ze overal bij betrekt en meeneemt. Nu je weet hoe dit moet, kun je aan de slag gaan. Let’s do it!