Achtergrond lasergame huren

Indoor lasergamen

Indoor lasergamen is superleuk in je eigen woonkamer, in een garage of in een schoolgebouw. Bouw je eigen lasergamehal en ga elkaar te lijf met onze laserguns. Wij verhuren grote en kleine laserguns, geschikt voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Deze doen het zowel in het donker als bij daglicht. Naast laserguns leveren we ook alles wat je nog meer nodig hebt voor indoor lasergamen. Denk aan discolampen, rookmachines, targets, vesten, obstakels, alles voor een onvergetelijk potje lasergamen. Stel direct zelf je lasergame set samen

Onze indoor lasergame sets:

lasergame pistolen met vesten

Lasergame pistolen

Kleine laserpistolen, ook voor de allerkleinsten

4,50 euro per stuk
Lasergame geweren met vesten

Lasergame geweren

Lasergame geweren voor alle leeftijden

6 euro per stuk

Indoor lasergamen gymzaal

Dit is wat je moet weten over binnen lasergamen

Lasergamen is super leuk, maar het moet ook veilig verlopen. Als je kiest voor lasergamen binnen, dan kun je ervan uitgaan dat dit een stuk veiliger is dan outdoor. Zo kunnen spelers minder hard en vervelend vallen en is het toegankelijk voor iedereen, ook mensen in een rolstoel. Op bijvoorbeeld stoeptegels of het gras kan dit lastiger zijn, omdat het struikelgevaar groter is (putjes of hobbels) en omdat je in gras makkelijker wegzakt als het vochtig is. Daarbij kun je indoor lasergamen een stuk vetter maken door een rookmachine te plaatsen. Dan wordt je zicht minder, dus beter verstoppen, en zie je ook de laserstralen. Super vet! Je kunt bij ons gewoon een rookmachine in dezelfde set als je laserguns huren.

Om lasergamen binnen echt spannend en leuk te maken kun je het beste voor een donkere locatie gaan of een locatie waar je gordijnen dicht kunt doen. Anders kan je uiteraard ook wat vuilniszakken voor de ramen doen. Daarnaast kun je het beste veel bunkers plaatsen en voor een ruime locatie gaan, waar iedereen genoeg bewegingsruimte heeft en zich kan verstoppen. Het leuke is dan dat een speler door zijn of haar tegenstander onverwachts wordt aangevallen of geraakt. Verder is het verstandig om voor een goedkope of gratis locatie te gaan, zoals een gymzaal, werkplaats, kantoor, school of gewoon thuis lasergamen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Dat maakt lasergamen op eigen locatie ook zo geschikt voor bijvoorbeeld een lasergame kinderfeestje.

Hoe upgrade ik mijn indoor lasergame?

De eerste, algemene punten zijn nu wel duidelijk voor indoor lasergamen. Maar hoe kun je jouw party nu echt upgraden?

  • Zorg voor extra uitdaging. Bedenk je eigen spelregels, wissel teams af en stel samen doelstellingen op die de teams moeten behalen. Dit stimuleert de teamwork en helpt bij het bouwen aan een goede teambuilding.

  • Laat niet altijd het team winnen met de meeste punten. Ga bijvoorbeeld ook eens voor het team dat het beste heeft samengewerkt, het eerlijkst heeft gespeeld of het hardst heeft gestreden. Dit daagt de spelers uit om ook eens aan andere punten te werken.

  • Zorg voor supporters. Niet altijd heeft elke speler zin om te lasergamen. En soms zijn er ook moeders mee om te helpen. Regel daarom bijvoorbeeld cheerleading poms.

  • Plaats verborgen targets of doelwitten (iemand in een berenpak, paashaas pak, een vlag of schat) die de spelers van elkaar moeten veroveren. Hiermee kunnen ze extra punten verdienen of bonussen ontvangen. 

  • Regel power-ups die je in de speelruimte verspreidt en die tijdelijke voordelen opleveren. Denk aan extra levens, betere wapens of een speciale munitiesoort (die jij wel mag gebruiken en de rest niet). Zo zullen de spelers bewuster nadenken over hun power-ups.

Vind je deze punten te veel werk of moeite? Je kunt ook eventueel een bijdrage aan de spelers vragen of tickets verkopen. Vier je een verjaardagsfeestje? Wat dacht je ervan om dan tijdens het lasergamen de cadeautjes te verstoppen, die de jarige met zijn vriendjes dan moet zoeken? Een aantal verdedigers bewaken ze, waarvoor de spelers moeten oppassen.

3 toffe spelvormen voor indoor lasergamen

Lasergamen kent diverse spelvormen, geweldig voor als je de hele dag door of meerdere dagen gaat indoor lasergamen. Bijvoorbeeld tijdens een vriendenweekend, familiedag of schoolkamp. We hebben ze op een rijtje gezet.

Ieder voor zich
Hierbij speelt elke speler voor zichzelf, het maken van teams is dus niet nodig. Elke speler heeft een andere teamkleur en eigen strategie. Je kan dit spelen met tijdslimiet of strafpunten. Degene met de minste strafpunten wint (dus die het minst uitgeschakeld is). Of degene die overblijft binnen een bepaalde tijd. Ideaal als je even wat anders wilt dan samenwerken en in je eigen kracht gelooft. Of als je met een kleine groep bent.

Lasergamen binnen groep

Zombie Warrior
Dit spel is perfect voor indoor lasergamen en wordt ook wel infected genoemd. Er worden twee teams gemaakt: de hongerige zombies en de ‘normale’ mensen die nog niet besmet zijn. De zombies willen de normale mensen bijten en besmetten. Je kunt de normale mensen een vest aan laten doen. De bedoeling is dat de zombies hun tegenstanders uitschakelen, zodat zij ook zombies worden. Zodra een overlevende uitgeschakeld is, kan hij naar de spelleider voor nieuwe levens als zombie. De tegenstanders moeten juist zombies uitschakelen, zodat zij niet besmet worden. 

Het team met de meeste zombies of overlevenden wint. Je kunt ook een dokter aanwijzen die zombies beter kan maken, maar hij of zij moet ook oppassen dat hij niet uitgeschakeld wordt. Of je laat de deelnemer winnen die als laatste overblijft in het team van de overlevenden.

Verover de target
Deze spelvorm maakt lasergamen binnen echt fantastisch. Je huurt hiervoor twee lichtgevende targets of vesten. Het verschil is dat de targets 5 levens hebben en de vesten 12 levens (verdeeld over 4 levensbalken). Beide teams hebben een basis, waar ze hun target plaatsen, die ze niet aan het andere team laten zien, of wel. De bedoeling is dat je je eigen target beschermt en die van de tegenstanders verovert. Hiervoor zul je als team aanvallers moeten hebben die de target of vest uitschakelen en deze vervolgens meenemen. De target verandert dan ook van teamkleur en gaat snel knipperen.

Als zij onderweg door het andere team geraakt of uitgeschakeld worden, moeten ze de target neerleggen. Het eigen team of een tegenstander kan deze dan weer verder of terug meenemen naar zijn of haar eigen basis en eventueel resetten. Het team dat als eerste de target heeft veroverd, heeft gewonnen. Het aantal spelers dat overblijft maakt niet uit. Je eigen basis kun je uiteraard niet raken.

Liever toch niet indoor lasergamen?

Is de weersverwachting dat het zonnig wordt of wil je een buitenlocatie achter de hand hebben? Dan is het slim om hier eens naar te kijken. Lasergamen outdoor kan in de lente of zomer echt heerlijk zijn. Maar ook in de herfst, als het niet regent. Je zult dan optimaal genieten van je feestje of uitje. Beter kan echt niet.